Σκεφτείτε πόσες είναι οι φορές που έχετε γυρίσει σπίτι, κουρασμένοι από την δουλειά ή από διάφορες ασχολίες και θέλετε να ετοιμάσετε φαγητό ή μόνο μια σαλάτα για ένα ελαφρύ γεύμα και σκέφτεστε με βαριά καρδιά ότι πρέπει να πλύνετε διάφορα λαχανικά. Κατλαβαίνω πως είναι δύσκολο επειδή είστε κουρασμένοι ή είναι αργά για να κάνετε τόσο κόπο. Εμένα τουλάχιστον μου έπεφτε πολύ βαρύ, αγγαρεία πολλές φορές ομολογώ. Μέχρι που ανακάλυψα ένα τρόπο για να διατηρώ φρέσκα και πλυμμένα λαχανικά για μέρες στο ψυγείο μου. Ναι φίλες και φίλοι, υπάρχει τρόπος να έχετε φρεσκοπλυμένα μαρούλια και διάφορα άλλα σαλατικά στο ψυγείο σας για 10 ολόκληρες μέρες, χωρίς να πρέπει να αγοράσετε έτοιμες σαλάτες. Οι οποίες σαλάτες δεν λέω, πρακτικές είναι, αλλά έχουν και αυτές τα μειονεκτήματα τους. Αρχικά δεν ξέρουμε πόσο καλά πλυμμένες είναι και επιπλέον κοστίζουν αρκέτα παραπάνω χρήματα από όσα αξίζουν στην πραγματικότητα. Για αυτό μοιράζομαι μαζί σας το μικρό αλλά πολύτιμο μυστικό μου. Ξεκινάμε:
Πλένετε πολύ καλά τα σαλατικά σας με ξύδι. Έπειτα πρέπει να τα στεγώσετε. Ιδανικό είναι αν έχετε, το ειδικό σουρωτήρι λαχανικών που το γυρνάτε δυνατά και στραγγίζει τα νερά από τα μαρούλια, την ρόκα αλλά και από άλλα είδη λαχανικών όπως π.χ τις πιπεριές. Είναι σημαντικό να στεγνώσουν εντελώς για αυτό μετά το σουρωτήρι, προτιμήστε να απλώσετε μια πετσέτα και να τα αφήσετε πάνω της για καμιά ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, αν είναι πράσινα λαχανικά, παίρνετε λίγα φύλλα και τα τυλίγετε σε δυο κομμάτια χαρτί κουζίνας. Το ίδιο κάνετε και για όλα τα είδη. Το χαρτί κουζίνας τραβάει την υγρασία και τα διατηρεί φρέσκα για πολύ καιρό. Μετά τα κλείνετε σε polybag ή τα τοποθετείτε σε τάπερ και τα βάζετε στο ψυγείο και Τα λαχανικά σας είναι έτοιμα για κατανάλωση όποτε θελήσετε να φάτε μια λαχταριστή σαλάτα, ό,τι ώρα και αν είναι, γρήγορα και χωρίς να κουραστείτε. Όταν θα διαπιστώσετε ότι το χαρτί έχει γίνει νωπό, καλό θα είναι να το αλλάξετε. Έτσι απομακρύνετε την υγρασία και τα σαλατικά σας διατηρούνται φρέσκα περισσότερες μέρες. Το ίδιο ισχύει για τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο, και διάφορα άλλα μυρωδικά.