Φέτος αποφάσισα να φτιάξω νάνους! Οι νάνοι είναι χαριτωμένοι και συνυφασμένοι με τα Χριστούγεννα όπως και τα ξωτικά.  Τα υλικά μας είναι λίγα και οικονομικά. Στις φωτογραφίες θα τα δείτε μαζί και κάποιες οδηγίες για το πως να φτιάξετε κάποια μέρη του. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε τους δικούς μας νάνους και να στολίσουμε το σπίτι μας για το καλό!

ΥΛΙΚΑ

ύφασμα ή πουγκί σε κόκκινο χρώμα ή όποιο χρώμα σας αρέσει για το σώμα

κόκκινο χαρτο-ύφασμα για χειροτεχνίες ή από υφασμάτινη τσάντα συσκευασίας για το καπέλο

κόλλα

ρολό από χαρτί υγείας

τούλι ή βάτα

κλωστές ή γούνα ή φλίς για τα γένια

άσπρο μπαλάκι για μύτη από ύφασμα ή πλαστικό

 

Θα ξεκινήσουμε από το σώμα. Ράβουμε το ύφασμα σε πουγκί και κόβουμε το ρολό από το χαρτί υγείας στο ύψος που θέλουμε για να χωρέσει μέσα στο πουγκί. Τυλίγουμε το ρολό με το τούλι προς το κάτω μέρος του ρολού στο ύψος της κοιλιάς και το σταθεροποιούμε με συρραπτικό. Η κόλλα δεν βοηθάει στο τούλι, θα ταλαιπωρηθείτε πολύ αν το δοκιμάσετε. Βάζουμε το ρολό μέσα στο πουγκί από το ύφασμα και το κλείνουμε. Με κόλλα ή θερμοσιλικόνη κολλάμε τα γένια του νάνου και την μύτη. Έπειτα φτιάχνουμε το καπέλο του. Τυλίγουμε το χαρτο-ύφασμα σε χωνί και με μία πονταρισιά στην κορυφή και στο κάτω μέρος, του δίνουμε σχήμα και σταθερότητα. Επιλέξτε σταθερό ύφασμα για το καπέλο ώστε να στέκεται. Εγώ χρησιμοποίησα τσάντα υφασμάτινη, την αποκαλώ χαρτο-υφασμάτινη γιατί όντως περιέχει χαρτί, είναι οικολογική.

Τα χεράκια και τα ποδαράκια είναι εύκολα. Κόβουμε ένα ύφασμα σε πολύ μικρά κομμάτια και στη μέσα πλευρά βάζουμε κόλλα. Τυλίγουμε το ύφασμα σε ρολό με την κόλλα από μέσα. Θα το δείτε στη φωτογραφία. Στο κάτω μέρος κολλάμε το γάντι και αντίστοιχα το πόδι για να τους δώσουμε έμφαση. Τα πόδια χρειάζονται μεγαλύτερο κομμάτι ύφασμα. Πιάνουμε το καπέλο και ράβουμε στα πλάγια τα χεράκια για να είναι σταθερά και τοποθετούμε το καπέλο στο σώμα του νάνου. Στην πίσω πλευρά το σταθεροποιούμε με κόλλα ή με μια πονταρισιά. Έτοιμος ο νάνος μας!

Έυχομαι να το ευχαριστηθήκατε!