Όσο μου αρέσει το μαγείρεμα τόσο αποφεύγω να φτιάχνω γλυκά. Δεν είναι το δυνατό μου σημείο στην μαγειρική. Ανακάλυψα όμως μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα χειμωνιάτικο γλυκό που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές είτε σε τραπέζι που έχω κάνει είτε με τον λιχούδη άνδρα μου ο οποίος λατρεύει τα γλυκά. Λέω οτι είναι χειμωνιάτικο γλυκό γιατί είναι με μήλο αλλά πλέον τα μήλα τα βρίσκουμε όλο τον χρόνο. Τώρα στις γιορτές θα με θυμηθείτε αν το φτιάξετε για το σπίτι ή για τους καλεσμένους σας. Καλή επιτυχία!!
Υλικά για 8 μερίδες
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα, έχει δυο φύλλα μέσα
4-5 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
8 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη κανέλα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο – δίνει πιο πλούσια γεύση από την μαργαρίνη ή το βιτάμ
8 κουταλιες σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι ή ροδάκινο ή βερύκοκο. Θέλουμε να είναι από εσπεριοειδές φρούτο για να ισορροπήσει την γλυκύτητα δίνοντας οξύτητα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συντάγης
Σε μια λαμαρίνα απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και το βουτυρώνουμε ελάχιστα. Απλώνουμε πάνω το ένα φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε τέσσερα τετράγωνα. Το ίδιο κάνουμε σε μια δεύτερη λαμαρίνα για να έχουμε οκτώ μερίδες. Γεμίζουμε τα κομμάτια σφολιάτας με τις φέτες απο μήλο ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα. Καλύτερα να έχουμε ανακατέψει την κανέλα και την ζάχαρη σε ενα μπολάκι, ώστε να μοιραστεί σωστά η ποσότητα των υλικών. Προσθέτουμε από πάνω ένα κουταλάκι μαρμελάδα και ένα κυβάκι βούτυρο. Πιάνουμε την σφολιάτα απο την μια άκρη και αρχίζουμε να φτιάχνουμε φωλιά για να κλείσουμε μέσα τα υλικά και να μην χυθεί το σιρόπι που θα δημιουργηθεί. Θα δείτε τις φωτογραφίες και θα το κατανοήσετε, είναι εύκολο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου στον αέρα.΄Οταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία και γλυκιές γιορτές να έχετε!