Υπάρχουν πολλά φαγητά που μπορούμε να μαγειρέψουμε να φάμε και η κάθε μέρα μπορεί να γίνει ξεχωριστή μόνο και μόνο από το τί θα γευτούμε. Η ευχαρίστηση του ουρανίσκου αλλά και του στομαχιού μας είναι σημαντικά και μπορούν να επηρεάσουν τόσο ευχάριστα όσο και δυσάρεστα την καθημερινότητα μας.
Προσωπικά έχω μια αδυναμία στις σούπες. Με ευχαριστούν πολύ και τις βρίσκω εξαιρετικά ελαφρύ φαγητό και κατάλληλο για βραδινό. Έχουν και την ιδιότητα να βοηθάνε και στην απώλεια βάρους. Αν σας αρέσουν οι σούπες και επιθυμείτε να χάσετε κάποια κιλά, δοκιμάστε να τις προτιμήσετε και ίσως τα αποτελέσματα να σας εκπλήξουν. Μια εποχιακή και νόστιμη σούπα που αγαπώ είναι αυτή της κόκκινης κολοκύθας. Πριν λίγες μέρες την μαγείρεψα και την τιμήσαμε όπως της αξίζει!
Θα μοιραστώ μαζί σας την διαδικασία που ακολούθησα καθώς και την συνταγή. Είναι εύκολη στην εκτέλεση και δεν χρειάζεται να έχετε αγοράσει ένα ολόκληρο σούπερ μάρκετ για να μαγειρέψετε όπως απαιτούν πολλές συνταγές. Αν την δοκιμάσετε, περιμένω τις εντυπώσεις σας στο μειλ του μπλογκ ή στην φόρμα επικοινωνίας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
-800γρμ κολοκύθα ψίχα σε κομμάτια καρέ
-2 μεσαία ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1/2 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-1 λίτρο ζωμό κότας ή 1 κύβο αραιωμένο σε 1 λίτρο βραστό νερό
-70γρμ βούτυρο
-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-1 κ, γλυκού θυμάρι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
γιαούρτι
μπέικον
κρουτόν ( προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο για δύο λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για άλλα δυο λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσαφίσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο για άλλο ένα λεπτό και μετά ρίχνουμε 20γρμ από το βούτυρο μαζί με την κολοκύθα και το θυμάρι
Τα σοτάρουμε όλα μαζί να λαδωθούν καλά και προσθέτουμε τον ζωμό. Σιγοβράζουμε τα υλικά μας για 20-30 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα μας. Όταν μαλακώσει η κολοκύθα, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και περνάμε τα υλικά μας με το μπλέντερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μία λεία υφή, βελουτέ.
Αν παρατηρήσουμε παραπάνω νερό την βράζουμε λίγο παραπάνω και αν μας φανεί λίγο πηχτή, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό για να την αραιώσουμε.
Ψήνουμε λίγες φέτες μπέικον ή και προσιούτο αν θέλετε και όταν γίνουν τραγανές, τις σπάμε πάνω από την σούπα που έχουμε σερβίρει με μία κουταλιά γιαούρτι στη μέση. Πιστέψτε με, ταιριάζει απόλυτα! Αν θέλετε μπορείτε να παρακάμψετε το μπέικον, αλλά σας συμβουλεύω να βάλετε το γιαούρτι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!