Σάββατο σήμερα και οι περισσότεροι από εμάς λαχταράμε πως και πως να γευτούμε λιχουδιές και περίεργα φαγητά. Τα περισσότερα είναι απαγορευμένα κατά την διάρκεια της εβδομάδας και ήρθε η μεγάλη μέρα για κρεπάλη.

Έχω μια ιδέα λαχταριστή που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Και δεν είναι άλλη από burgers! Μπορείτε να φτιάξετε πολλών ειδών μπιφτέκι, δεν είναι απαραίτητο να είναι μοσχαρίσιο. Εναλλακτικά υπάρχει η επιλογή μπιφτέκι λαχανικών, γαρίδας ή κοτόπουλου. Σήμερα έχω επιλέξει να είναι τα συνηθισμένα, αυτά με κιμά.

Θα χρειαστείτε τα εξής υλικά για 6 burgers

Για το μπιφτέκι:

600γρμ μοσχαρίσιο κιμά λάπα ή σπάλα

200γρ τριμμένη παρμεζάνα

πιπέρι

Ψωμάκια για burger

ντομάτα κομμένη σε ροδέλες

κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

τυρί τσένταρ ή γκούντα σε φέτες

Για την σως θα χρειαστείτε

3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και μια γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ

πίκλα αγγούρι κομμένη σε μικρά κομματάκια

λίγο ξύδι

πάπρικα γλυκιά

Ανακατεύετε τον κιμά με την παρμεζάνα και αφήνετε τον κιμά να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά

Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα υλικά για την σως και την διατηρείτε στο ψυγείο

κόβετε τα λαχανικά σας και πλάθετε τα μπιφτέκια για να τα ψήσετε. Όταν θα είναι έτοιμα, ψήνετε και τα ψωμάκια στο γκριλ ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι

Παίρνετε το κάτω ψωμάκι και το αλείφετε με σως, βάζετε το μπιφτέκι, από πάνω το τυρί, το κρεμμύδι και τελευταία την τομάτα. Πριν το κλείσετε με το πάνω ψωμάκι το αλείφετε με σως και όποιος θέλει βάζει έξτρα κέτσαπ. Μπορείτε να βάλετε και μαρούλι.

Οι τηγανιτές πατάτες είναι το καλύτερο συνοδευτικό αλλά και μια μικρή σαλάτα από ρόκα και βαλσαμικό ταιριάζει πολύ.

Καλή σας όρεξη και καλό σαββατόβραδο!